Nieuws

Nieuwe sponsor

 27 september 2019

100_lwt.jpg

 

 

100_pand_logisticon_water_treatment_25_07_2018_2.jpg
We zijn blij om het bedrijf Logisticon Water Treatment uit Groot-Ammers te mogen verwelkomen als nieuwe sponsor van de programma’s van SAKO in Bangladesh. Logisticon Water Treatment bouwt in eigen fabriek kwalitatief hoogstaande waterzuiveringsinstallaties, die in eigen beheer worden ontworpen en gebouwd voor vele toepassingen. In eerste instantie zal de bijdrage van Logisticon worden aangewend voor ondersteuning van het  Vocational Training Centre wat door partnerorganisatie Aloshikha wordt uitgevoerd. Momenteel loopt er een samenwerking met Wilde Ganzen voor het VTC waarbij voor iedere 2 euro die door SAKO worden geworven, Wilde Ganzen daar 1 euro aan toevoegt.

 


 

Jubileum-actie in samenwerking met Wilde Ganzen

Leermiddelen voor de technische school

 4 september 2019


100_wildeganzen_logo_2015_cmyk.jpg
Niet alleen SAKO viert een jubileum, ook de technische school van Aloshikha bestaat volgend jaar 10 jaar. Samen met Wilde Ganzen is SAKO een actie gestart om het VTC uit te rusten met nieuwe technische leermiddelen en hen het laatste steuntje in de rug te geven op weg naar verzelfstandiging. Voor iedere twee euro die SAKO werft, zal Wilde Ganzen er een Euro bijstorten. Zo hopen we het VTC klaar te maken voor de toekomst.

 


 

Nieuwsbrief 20 jaar SAKO

 8 juni 2019

100_nieuwsbrief_juni_2019.jpg
De nieuwste uitgave van de SAKO nieuwsbrief kunt u nu downloaden van de website door naar publicaties te gaan. In deze editie aandacht aan het 20 jarig bestaan van SAKO.

 

 

 

 


 

Bijzondere gift

29 april 2019

 

Een begunstiger van stichting SAKO heeft voor zijn 60 ste verjaardag op zaterdag 27 april 2019 een feest gegeven voor vrienden en kennissen. Van de ruim 100 feestgangers wilde hij geen cadeaus, maar had voor twee goede doelen een collectebus gereed gezet. Een van de doelen was stichting SAKO. De uiteindelijke opbrengst voor SAKO was het fenomenale bedrag van € 1.000, waarvan de exploitatie van twee schooltjes in Bangladesh een heel jaar kunnen functioneren. Inclusief het salaris van de lerares. Het bestuur van stichting SAKO spreekt haar dank uit aan de gulle gevers en feliciteert de begunstiger met zijn verjaardag en wenst hem een goede toekomst.

 


 

Sako in cijfers 2018

5 februari 2019

 

Aan het begin van een nieuw jaar is het goed om terug te kijken op het afgelopen jaar. Dit geldt ook voor SAKO en onze partnerorganisaties zodat we weten wat er allemaal is bereikt. "SAKO in cijfers" geeft u in één blik de resultaten die we met de steun van onze donateurs en lokale partners hebben bereikt. Daar zijn we best een beetje trots op! U kunt dit overzicht nu downloaden van de website door naar publicaties te gaan. Wij wensen jullie het allerbeste voor 2019!

 


 

Nieuwsbrief over onderwijs

6 juli 2018

100_nieuwsbrief_juni_2018.jpg
De nieuwste uitgave van de SAKO nieuwsbrief met informatie over de projecten kunt u nu downloaden van de website door naar publicaties te gaan. In deze editie een oproep om een schooltje te adopteren. De familie Zonnebelt heeft dit een aantal jaren geleden al gedaan en zij vertellen over hun beweegredenen. Verder uitleg over hoe u middels een schenkingsovereenkomst zelf per saldo minder hoeft bij te dragen door een teruggave van de belastingdienst als u aan SAKO doneert.

 


Camelia

17 maart 2018

100_camelia.jpg
Via de kleine goede doelen organisatie Partin was SAKO uitgenodigd om in januari van dit jaar een voorstel in te dienen voor vermogensfonds Camelia. Samen met partnerorganisatie DHARA heeft SAKO een voorstel en risicoanalyse ingediend, net als 3 andere Partin leden. Camelia was danig onder de indruk van

de inzet en resultaten van deze groep en ze hebben besloten om ons allemaal met een bedrag van € 2.000,- te ondersteunen! Deze bijdrage komt ten goede aan het straatkinderenproject in Bangladesh.

 


  Vastenactie

 5 februari 2018

100_vastenactie.png
Vastenactie Eigen Doelen ondersteunt ook in 2018 weer de technische vakopleiding (VTC) van partnerorganisatie Aloshikha in Bangladesh.

Op 17 maart wordt een evenementenmiddag georganiseerd in de Eligiuszaal te Oostburg. Van 13:00 tot 17:00 uur is er weer van alles te doen, ten bate van het project. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door “Puur Toeval”. Deze actie wordt georganiseerd op initiatief en in samenwerking met de Caritas van de H. Andreasparochie in West Zeeuws-Vlaanderen. Zie ook hun Facebook pagina Op de website van de vastenactie kunt u alles over het project lezen.

   


 

100_nieuwsbrief_nov_2017.jpg

 Bijzondere gift

13 januari 2018

Op 12 januari 2018 waren Jan en Rina Zegers uit Terneuzen 50 jaar getrouwd, Zij hebben dit gevierd met vrienden en familie op zaterdag 13 januari. Op de uitnodiging stond "Liever geen cadeau, een gift is welkom" . Aan het eind van het feest werd bekend gemaakt dat het ingezameld bedrag voor een deel geschonken werd aan Stichting SAKO. Ik heb namens SAKO bijgevoegde cheque van € 400 in ontvangst mogen nemen. Stichting SAKO wil Jan en Rina hartelijk bedanken voor deze geweldige gift en zal hier een mooi doel voor zoeken.


Mike Zegers

 


 

 

100_nieuwsbrief_nov_2017.jpg

 Nieuwe nieuwsbrief is uit

13 november 2017

De nieuwste uitgave van de SAKO nieuwsbrief met informatie over de projecten kunt u nu downloaden van de website door naar publicaties te gaan. In deze editie een inspirerend interview met Lipika, de directrice van DHARA die zich inzet voor straatkinderen in Jessore in Bangladesh. Verder een verslag over het weeshuis van Elisama in Denpasar in Indonesië waar vertegenwoordigers van SAKO eerder dit jaar op bezoek zijn geweest en uitgebreid hebben gesproken met leidsters Ester en Ayu.

   


 

 Goed nieuws voor het VTC van Aloshikha

22 oktober 2017
Vanaf volgend jaar mag de technische school (Vocational Training Centre) van SAKO partnerAloshikha in Bangladesh opleidingen tot lasser en computer operator aanbieden. De Technische Onderwijsraad in Bangladesh (Bangladesh Technical Education Board) heeft nu officieel toestemming gegeven aan het VTC om vanaf het nieuwe schooljaar in februari 2018 deze nieuwe richtingen te gaan onderwijzen. Dit geeft nieuwe mogelijkheden voor jongeren in het zuiden van Bangladesh om zich voor te bereiden op een baan met toekomst!

 100_vtc_welding.jpg


  

250_zeker.jpg

 

 

 Erkend goed doel

19 oktober 2017
Stichting SAKO is een Erkend Goed Doel. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen die jaarlijks worden gecontroleerd door Toezichthouder CBF. Deze week is onze erkenning weer voor een jaar verlengd!
Zo weet u zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen. Meer weten over de kwaliteitseisen en de controle door het CBF? Kijk op geefgerust.nl

 

 

 


100_img_20170721_wa0013.jpg

Sponsoractie

16 augustus 2017
Deze zomer van 18 tot en met 21 juli 2017 hebben Nina van Egmond en Lena Verwilghen (moeder en dochter) de vierdaagse van Nijmegen gelopen. Het was aldus beide dames "fantastisch om te doen", maar dat zeggen zij achteraf. 
Elke dag hebben ze 40 km gelopen, waarbij het op woensdag erg zwaar was vanwege de warmte. Elke middag zeiden ze tegen elkaar "Dit doen we een keer maar is het ook wel mooi geweest".
Gek genoeg waren na afloop alle ongemakken vergeten en leek het voor herhaling vatbaar. 

Totaal is met deze actie 1.315 euro opgehaald voor het project DHARA. Met dit bedrag kunnen 3 schooltjes van DHARA in Bangladesh een heel jaar draaiende gehouden worden. Dat betekent dat ongeveer 100 kinderen weer een heel schooljaar van de lessen kunnen profiteren.

Het SAKO bestuur dankt jullie mede namens Lena en Nina en de kinderen uit Bangladesh heel hartelijk voor de bijdrage.

  


 Nieuwe SAKO Website

20 juli 2017
We zijn heel blij dat de nieuwe website van de stichting SAKO weer in de lucht is. Na een periode van problemen met de oude site is door TiDi Media BV uit Terneuzen een nieuwe website gemaakt. De bouwperiode is op een hele korte tijd gerealiseerd en we zijn Jovan Dierkx en Bastiaan van Mol daar zeer erkentelijk voor. De ondersteuning voor de beheerders is nu plaatselijk wat zijn voordelen heeft.

Daarnaast heeft de directie van TiDi Media BV de idealen van stichting SAKO gesteund door een ruime bijdrage te leveren in de bouw van deze website, waarvoor heel hartelijk dank.


 IN MEMORIAM

28 juni 2017
Op 17 juni 2017 is mevrouw Toos van Egmond-van Scheppingen te Uithoorn overleden. Tijdens de periode voor haar overlijden had zij besloten dat zij geen bloemen en kaarten wenste te ontvangen bij haar overlijden.

In plaats daarvan stond in het crematorium op 22 juni 2017 een collecte bus naast het condoleance register. Hierin kon door familie, vrienden en kennissen een vrijwillige gift gedaan worden, ten bate van de stichting SAKO. De opbrengst van al deze giften is het grandioze bedrag van € 930 geworden. Deze donatie wordt volledig besteed conform de wens van Toos, aan het SAKO gezondheidszorg project voor Moeder en Kind in Bangladesh. Waarvoor hartelijk dank.

Bij dezen wil ook de familie van Toos u hartelijk danken voor uw donatie.