Nieuws

Terugblik 2023

  10 december 2023

100_sako_terugblik_2023.png
Het afgelopen jaar hebben de partners van SAKO weer mooie projecten kunnen uitvoeren dankzij de steun van onze sponsors en donateurs. Hartelijk dank hiervoor! In deze terugblik vertellen onze partners trots over hun resultaten en waar ze naartoe werken. U kunt de terugblik downloaden van de website door naar publicaties te gaan. Het bestuur en vrijwilligers van SAKO wensen u het allerbeste voor 2024! 

 

 


 

Nieuwsbrief SAKO juni 2023 - Ontwikkelingen zorgen voor nieuwe kansen

  2 juli 2023

100_sako_nieuws_juni_2023.jpg
De SAKO nieuwsbrief is weer uit! Wederom een hele informatieve editie met veel ontwikkelingen. In deze uitgave meer over hoe de Bengaalse overheid stap voor stap steeds meer investeert in onderwijs en gezondheidszorg. Verder weer een mooie bijdrage van Hannah Zegers over wat het betekent dat alle rivieren in Bangladesh wettelijke rechten hebben. U kunt de nieuwsbrief downloaden van de website door naar publicaties te gaan. Veel leesplezier!

 

 


 

Jaarverslag en jaarrekening 2022

 2 juli 2023

250_2022_cover_foto.jpg
Ons jaarverslag en de daarbij behorende jaarrekening van 2022 staan weer online met een korte uitleg van wat we allemaal hebben bereikt met de steun van donateurs. Het verslag staat bij publicaties. Bij dezen willen we ook de twee vaste donateurs, de heer van leeuwen en de heer Speelman hartelijk bedanken voor hun inzet bij de kascommissie die de jaarrekening weer heeft gecontroleerd.

 

 


 

Terugblik 2022

  18 december 2022

100_terugblik_2022.png
Met deze terugblik willen we alle sponsors en donateurs weer hartelijk danken voor hun steun het afgelopen jaar. Door uw bijdragen hebben de partners van SAKO weer mooi werk verricht in Bangladesh en in deze terugblik zijn de resultaten daarvan kort samengevat. Best wel iets om weer een beetje trots op te zijn! U kunt de terugblik downloaden van de website door naar publicaties te gaan. Het bestuur en vrijwilligers van SAKO wensen u het allerbeste voor 2023!

 

 


 

Nieuwsbrief SAKO juni 2022

  7 juli 2022

100_sako_nieuws_juni_2022.jpg
De nieuwste uitgave van de SAKO nieuwsbrief is weer uit! Een hele bijzondere versie deze keer. Ten eerste omdat de artikelen zijn geschreven door Hannah Zegers. Hannah is studente journalistiek en onze gastschrijver voor deze editie. De tweede reden waarom het een bijzondere versie is, is omdat Hannah in deze editie verschillende mensen die bij de SAKO projecten betrokken zijn zelf aan het woord laat en dat levert hele mooie verhalen op. U kunt de nieuwsbrief downloaden van de website door naar publicaties te gaan.

 

 


 

Jaarverslag en jaarrekening 2021

 7 juli 2021

250_2021nieuws.png
Het uitgebreide SAKO jaarverslag en de daarbij behorende jaarrekening van 2021 zijn afgerond en staan nu op de website bij publicaties. Ook in 2021 had de corona pandemie nog veel invloed op de activiteiten, maar ondanks alles hebben we toch weer veel kunnen doen. Bij dezen willen we ook de twee donateurs, mevrouw Sanderse en de heer van Leeuwen, hartelijk bedanken voor hun inzet in de kascontrole commissie die de jaarrekening heeft gecontroleerd.

 

 


 

Terugblik 2021

 16 december 2021

SAKO Terugblik 2021
Ook dit jaar werden activiteiten door de pandemie geraakt, maar ondanks alles hebben we toch weer veel kunnen doen met uw steun. In de SAKO terugblik die u bij publicaties kunt downloaden, kijken we daarop terug. Verder ook aandacht voor de nieuwste ontwikkelingen bij de technische school.

 

 


Nieuwsbrief SAKO juni 2021

 24 juni 2021

100_sako_nieuws_37.png
De nieuwste uitgave van de SAKO nieuwsbrief kunt u nu downloaden van de website door naar publicaties te gaan. In deze editie onder andere aandacht voor de voorlichting aan meisjes op middelbare scholen door CDS en voor de impact van de corona pandemie op het onderwijs in Bangladesh.

 

 


 

Terugblik 2020

 16 december 2020

100_terugblik_2020.png
Dit jaar was anders dan andere jaren, maar ondanks alles hebben we toch weer veel kunnen doen met uw steun en de hulp van Wilde Ganzen. In de terugblik die u bij publicaties kunt downloaden, kijken we hier op terug. Verder ook aandacht voor de toekomst en hoe ook u via het 'Adopteer een schooltje' programma hieraan kunt bijdragen

 

 


 

 

Nieuwsbrief SAKO juni 2020

 15 juni 2020

100_sako_nieuws_juni_2020.png
De nieuwste uitgave van de SAKO nieuwsbrief kunt u nu downloaden van de website door naar publicaties te gaan. In deze editie onder andere aandacht voor de corona crisis in Bangladesh.

 

 

 

 


 

Corona crisis in Bangladesh

 

 1 juni 2020


100_wildeganzen_logo_2015_cmyk.jpg

 

100_cds_cororna_voorlichting3.jpg
Ook in Bangladesh stijgt het aantal corona patiënten snel. En in een land waar de bevolkingsdichtheid bijna 3 keer zo hoog en de hygiëne een stuk minder is dan in Nederland, is het ontzettend moeilijk om verspreiding van het virus tegen te gaan. SAKO probeert samen met haar partners te helpen. Vooral voor mensen die geen vaste baan hebben en hun inkomen verdienen als dagloner zijn de gevolgen van de corona crisis rampzalig. Met lockdown maatregelen vallen inkomsten gelijk weg en dat heeft direct enorme gevolgen voor hele gezinnen. Samen met de partners in Bangladesh heeft SAKO plannen opgesteld om zoveel mogelijke gezinnen een steuntje in de rug te geven. Vooral ook de gezinnen van kinderen van de scholingsprogramma’s van Aloshikha, BVDO en DHARA. Ook kijken we naar manieren om voorlichting te geven, iets waar Chandradip in hun Zorg voor Moeder en Kind programma direct al mee begonnen is. Mede dankzij de fantastische hulp van Wilde Ganzen kunnen we hulp bieden om deze moeilijke tijd doorkomen. Voor iedere euro die wij hiervoor beschikbaar stellen legt Wilde Ganzen er een euro bij. Helpt u mee?

 


 

Nieuwe sponsor

 27 september 2019

100_lwt.jpg

 

 

100_pand_logisticon_water_treatment_25_07_2018_2.jpg
We zijn blij om het bedrijf Logisticon Water Treatment uit Groot-Ammers te mogen verwelkomen als nieuwe sponsor van de programma’s van SAKO in Bangladesh. Logisticon Water Treatment bouwt in eigen fabriek kwalitatief hoogstaande waterzuiveringsinstallaties, die in eigen beheer worden ontworpen en gebouwd voor vele toepassingen. In eerste instantie zal de bijdrage van Logisticon worden aangewend voor ondersteuning van het  Vocational Training Centre wat door partnerorganisatie Aloshikha wordt uitgevoerd. Momenteel loopt er een samenwerking met Wilde Ganzen voor het VTC waarbij voor iedere 2 euro die door SAKO worden geworven, Wilde Ganzen daar 1 euro aan toevoegt.

 


 

Jubileum-actie in samenwerking met Wilde Ganzen

Leermiddelen voor de technische school

 4 september 2019


100_wildeganzen_logo_2015_cmyk.jpg
Niet alleen SAKO viert een jubileum, ook de technische school van Aloshikha bestaat volgend jaar 10 jaar. Samen met Wilde Ganzen is SAKO een actie gestart om het VTC uit te rusten met nieuwe technische leermiddelen en hen het laatste steuntje in de rug te geven op weg naar verzelfstandiging. Voor iedere twee euro die SAKO werft, zal Wilde Ganzen er een Euro bijstorten. Zo hopen we het VTC klaar te maken voor de toekomst.

 


 

Nieuwsbrief 20 jaar SAKO

 8 juni 2019

100_nieuwsbrief_juni_2019.jpg
De nieuwste uitgave van de SAKO nieuwsbrief kunt u nu downloaden van de website door naar publicaties te gaan. In deze editie aandacht aan het 20 jarig bestaan van SAKO.

 

 

 

 


 

Bijzondere gift

29 april 2019

 

Een begunstiger van stichting SAKO heeft voor zijn 60 ste verjaardag op zaterdag 27 april 2019 een feest gegeven voor vrienden en kennissen. Van de ruim 100 feestgangers wilde hij geen cadeaus, maar had voor twee goede doelen een collectebus gereed gezet. Een van de doelen was stichting SAKO. De uiteindelijke opbrengst voor SAKO was het fenomenale bedrag van € 1.000, waarvan de exploitatie van twee schooltjes in Bangladesh een heel jaar kunnen functioneren. Inclusief het salaris van de lerares. Het bestuur van stichting SAKO spreekt haar dank uit aan de gulle gevers en feliciteert de begunstiger met zijn verjaardag en wenst hem een goede toekomst.

 


 

Sako in cijfers 2018

5 februari 2019

 

Aan het begin van een nieuw jaar is het goed om terug te kijken op het afgelopen jaar. Dit geldt ook voor SAKO en onze partnerorganisaties zodat we weten wat er allemaal is bereikt. "SAKO in cijfers" geeft u in één blik de resultaten die we met de steun van onze donateurs en lokale partners hebben bereikt. Daar zijn we best een beetje trots op! U kunt dit overzicht nu downloaden van de website door naar publicaties te gaan. Wij wensen jullie het allerbeste voor 2019!