Gezondheidszorg

Armoede en gezondheid vormen een vicieuze cirkel. Een leven in armoede gaat ten koste van de gezondheid en zonder goede gezondheid is het bijna niet mogelijk om aan armoede te ontsnappen. Wie gezond is kan meedoen: kan leren, werken, plezier maken, actief zijn, een gezin stichten en onderhouden.

Toegang tot een goede gezondheidszorg is in veel ontwikkelingslanden geen vanzelfsprekendheid. Jaarlijks overlijden er 6 miljoen kinderen aan ziektes die door middel van vaccinaties of een eenvoudige behandeling te voorkomen of te genezen zijn. Het krijgen van kinderen is voor veel vrouwen nog steeds een onnodig groot gezondheidsrisico. Iedere twee minuten sterft er een moeder aan de gevolgen van zwangerschap of bevalling.

Er is een groot verschil in levensverwachting tussen mensen uit rijkere en armere landen.

Stichting SAKO werkt samen met haar partnerorganisaties aan het verbeteren van de gezondheidszorg. Wij richten ons op preventieve zorg door middel van gezondheidsvoorlichting en proberen mensen bewust te maken van hun gezondheidsrechten. Daarnaast richten we ons specifiek op verbeterde moeder en kind zorg, en een betere bereikbaarheid van ziekenhuiszorg.